Download Nigerian Army Recruitment Past Questions And Answers | Up-To-Date

Download Nigerian Army Recruitment Past Questions And Answers | Up-To-Date

Nigerian Army Recruitment Up-To-Date Past Questions|Are you searching for Nigerian Army Recruitment Past questions and Answers? Yes we have it for easy downloads! Here is how to download this questions.

Do you need Nigerian Army Recruitment Past Questions? If yes, you are in the right place. We are glad to inform you that we now have complete and up-to-date Nigerian Army Recruitment Past Questions for download in PDF format.

RELATED JOBS TO ALSO APPLY FOR:

ADVERTISING

So, if you truly want to become a Nigerian soldier then get our up-to-date Nigerian Army Recruitment Past Questions to prepare for the exams. We also have NSCDC Past questions and answers, This standard past questions and answers collection is solely meant for individuals sitting for the recruitment examination into various positions of the Nigerian Security and Civil Defence Corps (NSCDC).

Nigerian Army Recruitment Up-To-Date Past Question

Did you know that one of the ways becoming a staff of Nigerian Army is the comprehensive study of its Past Questions and Answers? Statistics have shown that in a number of hundred questions, verbatim 30 questions are being repeated randomly. That is the more reason you need to download the Nigerian Army Recruitment Past Questions. Apart from the verbatim repetition of questions, questions are repeated with slight difference in their sentence structures.

Sample Questions from Previous Years

1. SON means ..

(a) The male child of a couple

(b) Son of the great Notredemus

(c) Standards Organization of Nigeria

(d) None of the above

2. AIE in Finance and Accounts means:

(A) Authority to Incur Expenses

(B) Authority to Incur Expenditure

(C) Authority to Involve Experts

(D) Authority to Incure Expenses

3. NHIS means

a). National Health Insurance Scheme

b). Nigerian Health Insurance Scheme

c). National Health Insurance Sector

d). Nigerian Health Insurance Sector

4. In the Marxist theory, those who live by selling their labour are called

a). Bourgeoisie

b). Proletariats

c). Feudal lords

d). Slaves

5. Which of the following is NOT an acceptable means of achieving democracy

a). Referendum

b). Recall

c). Initiative

d). Plesbicites

6). A bill that applies to the whole population and is intended to promote the general welfare is called

a). A private bill

b). A decree

c). An Appropriation bill

d). A public deal

7). Under the 1963 republican constitution,the president excercised

a). judicial power

b). executive power

c). nominal power

d). concurrent powers

8. The principal of federal character was first enunciated in the

a). 1989 constitution

b). 1963 constitution

c). 1999 constitution

d). 1979 constitution

9. A major issue that distinguishes pressure groups from political parties is

a) membership

b) the objective

c) the voting pattern

d) the ideology

10. Equality before the law is component of

a) separation of powers

b) checks and balanced

c) the rule of law

d) constitutional law

Latest Nigerian Current Affairs

1. The parliament of Nigeria is called ________

(A) House of Representative
(B) Senate
(C) State house of Assembly
(D) National Assembly

Answer: D

2. Democracy day is celebrated in Nigeria on———

(A) Oct 1
(B) Jan 12
(C) May 29
(D) June 12

Answer: D (It was recently changed)

3. How many members make up the house of representative in Nigeria?

(A) 280
(B) 774
(C) 360
(D) 359

Answer: C

4. How many members make up senate in the upper arm of the national assembly?

(A) 100
(B) 108
(C) 109
(D) 110

Answer: C

5. Nigeria is divided into how many geopolitical zone?

A. 5
B. 6
C. 7
D. 8

Answer: B

6. Nigeria flag was created by——————-

A. Mr Aina Onabolu
B. Prof Wole Soyinka
C. Taiwo Akinkumi
D. Ben Odiase

Answer: C

7. How many local governments do we have in Nigeria?

A. 744
B. 774
C. 747
D. 784

Answer: B

8. Who was the first military head of state?

A. Gen. Muritala Muhammed
B. Gen. Ibrahim Babangida
C. Gen. Aguiyi  Ironsi
D. Gen. Idiagbon

Answer: C

9. Who stopped the killing of twins in calabar?

A. Henry Townsend
B. Herbert Marculey
C. Mongo Park
D.Mary Slessor

Answer: D

10. Nigeria became a republic in what year?

A. May 29, 199
B.Jan 15, 1966
C. Oct 1, 1960
D. Oct 1, 1963

Answer: D

11. Economic Community of West African States ECOWAS. was established in what year?

A. May 1975
B. May 1963
C. May 1966
D. May 2000

Answer: A

12. Which state is referred to as “The Sunshine State”

A. Ekiti state
B. Ondo State
C. Jigawa state
D. Oyo state

Answer: B

13. The Nigeria flag was designed by Taiwo Akinkunmi in what year?

A. 1957
B. 1959
C. 1960
D. 1963

Answer: B

14. The amalgamation of the northern and southern protectorates and the colony of Lagos was in what year?

A. 1959 B. 1914 C. 1963 D. 1960

Answer: B

15. Nigeria celebrated her last centenary anniversary in what year?

A. 2000 B. 2014 C. 2020 D. 1990

Answer: B

16. Who is the current minister of Education in Nigeria?

A. Prof Rukkayat Rufai B. Adamu Adamu C. Prof Adedapo Afolabi D. Prof. Wole Soyinka

Answer: B

17. The state with the least number of local government in Nigeria is——————

A. Zamfara B. Lagos C. Bayelsa D. Anambra

Answer: C

18. Who is the current Senate President in Nigeria?

A. Yakubu Dogara
B. Bukola Saraki
C. Tukur Buratai
D. Oshiomole

Answer: B

19. Who is the current House of Rep in Nigeria?

A. Yakubu Dogara
B. Bukola Saraki
C. Tukur Buratai
D. Oshiomole

Answer: A

20. Which state is referred to as “Centre of Excellence?”

A. Ekiti state
B. Ondo State
C. Lagos state
D. Oyo state

Answer: C

21. Which state is referred to as “The Gateway state”

A. Ekiti state
B. Ogun State
C. Jigawa state
D. Oyo state

Answer: B

22. The current minister of petroleum is —————-

A. President Muhammodu Buhari
B. Amaechi
C. Aisha Alhassan
D. Babatunde Fashola

Answer: A

23. The first coup carried out in Nigeria was in what year?

A. 1996
B. 1966
C. 1967
D. 1973

Answer: B

24. Nigeria civil war started in what year?

A. 1967
B. 1970
C. 1966
D. 1985

Answer: A

25. The Aba Women Riot took place in what year?

A. 1975
B. 1929
C. 2001
D. 1939

Answer: B

Part 2 of NIGERIAN CURRENT AFFAIRS (UPDATED SECTION)

26. Who is the current INEC Chairman?   Mahmood Yakubu

27. Who is current Chief of Army Staff? Gen. Tukur Yusuf Buratai

28. Who discovered River Niger?  Mungo Park

29. Who coined the name “Nigeria”? Flora Luggard

30. The first trade in Nigeria was held in what year? 1953

31. The highest mountain in Africa is? Mt Kilimanjaro in Tanzania

32. The Largest River in the World is? Mississippi

33. The largest city in the world is? New York

34. Coldest country in the world is? Russia

35. The largest River in Nigeria is? River Niger

36. The United Nations was founded in what year? 1945

37. ECOWAS was founded in what year? 1975

38. The largest city in West Africa is? Ibadan

39. The twin towers ( World Trade Centre ) was bombed in what year? Sept 11, 2001 by Osama Bin Laden Terrorist group

40. The league of Nations was founded in what year? 1920

41. Central Bank of Nigeria was established in what year? 1959

42. The smallest continent in the world is? Australia

43. The First World War started in what year? 1914

44. The First World War ended in what year? 1919

45. The least populated country in the world is? Vatican city

46. Who hosted the 2010 FIFA World Cup? South Africa

47. Nigeria is divided into how many geo-political zones? 6

48. The most populated country in the world is? China

49. The largest Island in the world is? Greenland

50. The Eifel’s Tower is located in what country? France

51. Eifel’s Tower was built in what year? 1889 by Gustave

52. The Nigerian to win a Nobel Laureate is? Prof. Wole Soyinka

53. N.Y.S.C was established in what year? 1973

54. Nigeria Civil War started and ended in what year? 1967-1970

55. Nigeria changed to use of Naira and kobo in what year? 1973

56. The largest continent in the world is? ASIA

57. The youngest judge in the whole world is John Payton

58. The first military coup carried out in Nigeria was in 1966.

59. Who formed the first political party in Nigeria?
Answer: Herbert Macaulay

60. Question: What was the first political party in Nigeria?

Answer: NNDP

61.  Who is the current president of Nigeria?

Answer:  Muhammadu Buhari

62. Who is the current vice president of Nigeria?

Answer: Yemi Osinbajo

62. What does the eagle in the Nigerian coat of arm
represent?

Answer: Strength

63. Representative democracy is best characteristic by
Answer: free elections and proper registers of voters

64.  While political partial parties aim at forming a government pressure groups aim at
Answer: influencing governmental decisions

65. When the electorate vote for representatives who is turn vote on their behalf we say it is
Answer: an indirect election

66. An election which is conducted to fill a vacant seat in a legislature is called a
Answer: by election

67. Which of these countries does NOT operate a federal constitution

Answer: France

68. The major advantage of the secret ballot is that
Answer: it ensures the anonymity of each voter

69. In a one party state
Answer: the ruling party is the only legal party

70. A cabinet system of government is practiced in
Answer: Britain and Canada

71.  A proclamation by the head of state ending a session of parliament is called
Answer: a dissolution

72. The constitution of the federal republic of Nigeria
Answer: promotes unity of diversity

73. The transfer of authority to local government council is known as
Answer: delegation

74. The principle of anonymity of civil servants means that they
Answer: are credited or blamed for any thing they do

75. The six registered political parties in Nigeria in 1982 were

Answer: UPN, GNPP, NAP, PRP, NPP, NPN,

76. Which of the following is NOT a pressure group in Nigeria
Answer: farmers

  • Go to NSCDC recruitment portal at http://www.nscdc.gov.ng
  • Find all accessible jobs and choose the one you want to apply for.
  • Fill the online application form accurately, review it and submit. Then follow all the instructions at the portal for additional clarifications.

How to Download Nigerian Army Recruitment Past Questions and Answers

The cost of the newly updated NSCDC Past Questions and Answers is 2000.00 naira

COST: 2000

See the payment detail below.

Account Details
Account Name:  JOHNSON JOSEPH
Account Number0043182411
Bank: ACCESS BANK PLC

Electronic Transfers Accepted

After Payment , send the following (1) Email address, (2) depositors name, (3) amount paid (3) Exact Questions Needed and code to 08162534441 on Whatsapp or 08156739977

Yes after having the sample of the Nigeria Army past Questions and answers, it is important that you proceed to get one for yourself. To get the Nigerian Army Past questions and answers, you will have to follow the instructions below

You still can take a little time to read our services on this website below:

Great read wasn’t it? Just drop your Email address in the Form displayed below and indicate whatever you wish we do for you: it could include what jobs you wish to be updated on as soon as it begins, an update on a previous post etc.

ADVERTISING