Independent Corrupt Practices Commission (ICPC) Past Questions and Answers free Download

Independent Corrupt Practices And Other Related Offences Commission (ICPC) Past Questions and Answers free Download

Are you searching for ICPC Past questions and answers? If this is your reason for visiting this page, then you must have applied for the ICPC Recruitment.

What we have here is a collection of past test questions and authenticated answers for the Independent Corrupt Practices And Other Related Offences Commission (ICPC) from past and previous years all put together. Here are few sample questions to expect from the ICPC Recruitment 2019/2020 screening test.

Independent Corrupt Practices Commission (ICPC) Past Questions and Answers free Download

DOWNLOAD Independent Corrupt Practices Commission (ICPC) Past Questions and Answers HERE

The past question is being divided into three basic components which are:

  • Mathematics
  • English Language
  • General knowledge.

  1. Who was the first civilian president of Nigeria?

ANS=> Chief Olusegun Obasanjo

ADVERTISING

2. The Independent Corrupt Practices and Other Related Offences Commission was inaugurated  in which year?

ANS=> 29th of September, 2000 

3.The current head office of the ICPC is located in ?

ANS=> Plot 802 Constitution Avenue,Central District,PMB 535, Garki, Abuja, Nigeria.

4.Who is the current chairman of ICPC?

ANS=> Professor Bolaji Olufunmileyi Owasanoye

5.Who was the past chairman of the Independent Corrupt Practices And Other Related Offences Commission (ICPC) from 2000 to 2005?

ANS=>HON. JUSTICE AKANBI. CFR, PCA (Rtd)

6.The core ICPC Mandate is to ——?

ANS=>To prohibit and prescribe punishment for corrupt practices and other related offences.
7. What are the core Duties of the ICPC Commission?

ANS=>

  • To receive and investigate complaints from members of the public on allegations of corrupt practices and in appropriate cases, prosecute the offenders.
  • To examine the practices, systems and procedures of public bodies and where such systems aid corruption, to direct and supervise their review.
  • To instruct, advise and assist any officer, agency, or parastatal on ways by which fraud or corruption may be eliminated or minimized by them.
  • To advise heads of public bodies of any changes in practice, systems or procedures compatible with the effective discharge of the duties of public bodies to reduce the likelihood or incidence of bribery, corruption and related offences.
  • To educate the public on and against bribery, corruption and related offences.
  • To enlist and foster public support in combating corruption.

8. When Nigeria did become a republic?

Answer: 1st October 1963

9. When was the first military coup carried out in Nigeria?

Answer: 1966

10. How many local Government do we have in Nigeria?

Answer: 774

How to Download Independent Corrupt Practices Commission (ICPC) Past Questions and Answers

The cost of the newly updated NSCDC Past Questions and Answers is 2000.00 naira

COST: 2000

See the payment detail below.

Account Details
Account Name:  JOHNSON JOSEPH
Account Number0043182411
Bank: ACCESS BANK PLC

Electronic Transfers Accepted

After Payment , send the following (1) Email address, (2) depositors name, (3) amount paid (3) Exact Questions Needed and code to 08162534441 on Whatsapp or 08156739977

Delivery Assurance

How are you certain the exact Questions and Answers will be delivered to you  after making  payment.??

Our services is based on honesty and integrity. That is why we are very popular.

StudyandPass Team currently stands out and have been doing business for long, we wont tarnish our image over 2000 to 10,000 , we have been in business since 2010 and have been delivering honest and trusted services to our valued customers.

Since we started, we have not had any negative comments from our customers, instead all of them are happy with us.

Our past questions and answers are original and from source. So, your money is in the right hand and we promise to deliver it once we confirm your payment.

RECOMMENDED JOBS TO ALSO APPLY FOR

ADVERTISING